Een complete gids naar de beste werkbroek

Ben je op zoek naar een goede werkbroek en zie je door de bomen het bos niet meer? Geen paniek, wij van Voorwerkshop.nl helpen jou bij het zoeken naar de juiste werkbroek. In dit artikel leggen wij jou alles uit omtrent werkbroeken en waar jij op moet letten bij het aanschaffen van een werkbroek.

Wat is een werkbroek?

Een werkbroek is een belangrijk onderdeel van een werknemer bij het uitvoeren van zijn/of haar werk. Het biedt bescherming en comfort. Tevens draagt het bij aan de representativiteit en professionaliteit in zijn geheel.

Werkbroek lang Ballyclare

Door de jaren heen heeft de werkbroek een transformatie ondergaan. Van oudsher waren werkbroeken altijd oncomfortabel en recht toe recht aan, maar wel veilig. Het voldeed aan alle opgestelde eisen. Echter, zie je steeds vaker dat de werkbroek steeds moderner wordt. Ook krijgen werkbroeken steeds meer praktische eigenschappen. Dit draagt bij aan de efficiëntie en het werkplezier bij de werknemers. Simpele voorbeelden hiervan zijn: de duimstokzak en de D-ring.

Je vraagt je wellicht af waarom je geen werkbroek bij een bouwmarkt moet kopen. Maar die vraag is eenvoudig te weerleggen. Dit zijn broeken die 8bedoeld zijn voor thuisklussers, dus niet voor mensen die iedere dag 8 uur of langer in een werkbroek moeten werken. Die werkbroeken zijn niet slecht, maar ze zijn niet bestand tegen de zware omstandigheden. Als je professioneel te werk gaat, dan wil je ook het beste voor je werknemers. Zowel in comfort als in veiligheid.

Welke werkbroeken zijn er?

Vandaag de dag is er voor iedereen een werkbroek op maat. Dat maakt het kiezen van het juiste product niet eenvoudiger. Je kunt bijvoorbeeld kiezen tussen een spijkerwerkbroek tot aan een reflecterende werkbroek. Hieronder lichten wij per type broek toe wat het is en voor wie het geschikt is.

Lange en korte werkbroeken

Korte werkbroek Dassy monzana

We beginnen met de 2 soorten werkbroeken. Een werkbroek is beschikbaar in een variant met lange pijpen en in korte pijpen. De korte werkbroek is geschikt voor warme zomerdagen. Onder de knie zal ontbloot zijn en hierdoor zal het aangenamer zijn om te werken in warme temperaturen. Binnen de korte werkbroeken kan er ook nog een keuze worden gemaakt in stofkwaliteit, dus de stofdikte. Daarnaast zijn er ook keuzes in eigenschappen aan de broek, dat gaat voornamelijk over de opbergruimte die de broek biedt.

Een bijkomend nadeel van korte werkbroeken is dat de onderbenen onbeschermd zijn. Dit maakt de broek ook ongeschikt voor beroepen waarbij de gehele benen beschermd dienen te worden. Hiervoor is een lange werkbroeken dus uitermate geschikt.

Werkbroeken voor dames

Een werkbroek voor dames is precies afgestemd op de pasvorm voor dames. Hierdoor werkt is comfort verhoogd. Een vrouw hoeft dus geen mannelijke werkbroek meer aan, dat is verleden tijd. Een vrouw kan nu ongestoord haar werk doen. Zonder dat ze gehinderd wordt door een te strakke of losse werkbroek. Wij van Voorwerkshop bieden ook diverse werkbroeken voor dames aan.

Werkbroek met reflectie elementen

Reflecterende werkkleding Dassy

Werkbroeken met reflectie elementen zijn belangrijk voor extra zichtbaarheid indien nodig. In diverse branches zijn deze broeken verplicht. Het is wellicht niet de meest moderne broek, maar deze broek dient voor extra veiligheid.

De werkbroeken met reflectie elementen zijn ook nog te onderscheiden. Zo zijn er reflecterende werkbroeken die beschikken over fluorescerende kleuren en werkkleding die beschikken over fluorescerende in combinatie met signaalstrepen. Indien je ook beschikt over signaalstrepen, dan ben je nog beter zichtbaar. Wij hebben ook werkkleding voor de branche Rijkswaterstaat.   

Werkbroeken met stretch

Werkbroeken met stretch zijn relatief nieuw in de werkkledingwereld, maar het is al niet meer weg te denken. De stretch stof zorgt ervoor dat de broeken iets uitrekken zodra er spanning op komt te staan. Dit betekent dus dat u meer flexibiliteit heeft tijdens het werken.

De stretch stof kan je terug vinden op diverse plekken op een werkbroek. Maar vaak vind je de stretch terug op de bovenbenen of op de kniezakken. Naast de bewegingsvrijheid, comfort en functionaliteit is de stretch stof ook van hogere kwaliteit.

Word je vaak gehinderd door je broek tijdens je werkzaamheden? Of zoek je een werkbroek dat wat meer mee rekt? Dan is de Ballyclare Stretch of de Dassy Knoxville de ideale werkbroek voor jou.

Hopelijk hebben wij de zoektocht naar de juiste werkbroek wat vereenvoudigd. Je kunt onze klantenservice ook bellen voor advies op maat. Verder kun je alle producten rustig op onze site bekijken. De volgende keer gaan wij dieper in op werkoveralls.